Contact

MIES noemt zichzelf een Maatschappij, maar de maatschappij dat ben jij, weet je nog? MIES is een netwerk van mensen die de wereld een beetje beter willen maken door gewoon iets te gaan doen. Wel idealisten, maar geen dromers. Wie mee wil doen, doet mee.

MIES is een particulier initiatief en krijgt geen subsidie. MIES krijgt dingen voor elkaar door energie en enthousiasme te bundelen. Wil je een bijdrage leveren, in wat voor vorm dan ook, dan ben je meer dan welkom.

MIES woont in Groningen en is als stichting ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 62883003. Het kernteam van MIES bestaat uit Joop Roebroek, Jan Willem Wennekes en Ronald Mulder (bestuur) en Frans Kerver, Lykle de Vries, Wieke Paulusma, Iris Bruna en Petra Veen (vrijwilligers).

Ons bankrekeningnummer is NL51RABO0302526617 ten name van Stichting MIES te Groningen. Donaties zijn natuurlijk meer dan welkom.

MIES is te vinden op Facebook

En natuurlijk vind je MIES ook op Twitter

Mailen kan ook:

     

    7 gedachten over “Contact”

    1. Jullie spreken over een tweede bijeenkomst met wethouders, woningbouwverenigingen en andere professionals. Dit zijn per definitie mensen met een overheidsmentaliteit (die alle beren op de weg zien en veel teveel rekening houden met de gevestigde orde). Niets mis mee als je wat gezond tegengas wilt, maar als je een stap verder wil met het uitdenken van een dusdanig ingrijpend maatschappelijk experiment moet je dan geen ondernemende mensen uitnodigen (hoeven niet persé ondernemers te zijn overigens)? Mensen die open staan voor nieuwe ideeën en daarover verder willen filosoferen. Praktische denkers met een visie. Volgens mij kom je daar verder mee.
      Overigens pleit ik al jaren voor een basisinkomen. Ik probeerde het onlangs aan mijn bijna volwassen zoon uit te leggen. Die kon heel ver meegaan in het idee, maar kwam met de praktische opmerking: hoe zorg je er dan voor dat ook het vervelende werk gedaan wordt als er geen ‘moeten’ meer is. Door de vervelende klussen beter te betalen dan het leuke werk, zei ik. Het licht ging bij hem aan: dus beloning naar ‘zwaarte’ van het werk, zei hij, net zoals we vroeger zijn begonnen: de jagers die met veel moeite voor het voedsel hadden gezorgd, mochten ook als eerste eten. Je moet het huidige systeem dus gewoon omdraaien! Tja, zei ik, zo simpel is het eigenlijk.
      Maar om dat als experiment in te passen in ons huidige systeem lijkt mij niet eenvoudig. Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte en succes en blijf de voortgang zeker volgen! En mochten jullie nog eens een meedenker nodig hebben….

      1. Geheel eens met de reactie van Else, zoals ik al eerder schreef in een reactie aan jullie.
        In 1994 was ik deelnemer aan een congres van D66 dat geheel ging over basisinkomen, aangezien er toen net een revival over het begrip ontstond doordat mensen als Weijers, Zalm, Van Aartsen,Van Dam en Kok enz. zich positief begonnen uit te laten over de wenselijkheid en de mogelijkheid hiervan.
        Daarna heeft het idee basisinkomen in mijn hoedanigheid als ondernemer nooit meer losgelaten.
        Afgelopen jaar was ik een van de docenten van de HOVO-cursus “Crisisbeheersing”, waar ik twee lezingen heb gegeven met de onderwerpen “Institutionele Verwording” en “Hervorming als Noodzaak”.
        Daarin komt tot uitdrukking de majeure stelselwijziging die noodzakelijk is om de samenleving transparanter en evenwichtiger te maken. De readers daarvan wil ik graag ter beschikking stellen t.b.v. de discussie net zo goed als ik zelf ook graag bereid ben om aan deze (fundamentele) discussie deel te nemen.

        1. Hallo Henk, prachtig aanbod. We leggen graag contact en zijn benieuwd naar de readers en je input. Of het lukt iedereen die wil ook een plek te bieden is op dit moment nog moeilijk te zeggen, het aantal deelnemers zal beperkt moeten blijven om tot concrete invulling van de dag te komen. Wil je ons mailen? Contactgegevens staan op de contact pagina.

    2. Prima initiatief! Wat ik wil delen is dit: zijn jullie bekend met ‘Plan B’ van de Duitse Wissensmanufaktur van Andreas Popp en Rico Albrecht? Zij gaan ervan uit dat een gegarandeerd basisinkomen op den duur alleen succesvol kan zijn in een samenleving die ook op andere punten hervormingen heeft ondergaan. Ik vind hun analyse zeer de moeite waard. Ik begrijp dat jullie nu slechts een bescheiden doelstelling hebben met het experiment van ‘gratis geld’, maar wellicht vinden jullie het toch interessant om kennis te nemen van Plan B. http://www.wissensmanufaktur.net/media/pdf/plan-b-nederlands.pdf
      (De Nederlandse vertaling is nogal wollig. Misschien beter om het Duitse origineel te lezen of de Engelse vertaling.) http://www.wissensmanufaktur.net/plan-b
      Hartelijke groet, Geert-Jan Balvert

      1. Dankjewel Geert-Jan voor deze toevoeging, was bij mij persoonlijk in ieder geval nog niet bekend. We gaan er eens naar kijken!

    3. Beste mensen van MIES,

      Wat ontzettend gaaf dit. Ik ga zo een duit in het zakje doen voor Frans. Ik wordt ook heel blij van jullie site, insteek en vibe! Ook merk ik dat ik behoefte heb aan gezichten van en verhalen over jullie. Wie zijn jullie, hoe zijn jullie bij elkaar gekomen, wat is jullie persoonlijke reis hier naar toe geweest? Een persoonlijke behoefte en misschien ook meteen een tip: ik denk dat jullie mensen veel makkelijker aan jullie kunnen binden op het moment dat jullie letterlijk laten zien wie jullie zijn.

      Heb een mooie dag, en tot…!

      Mundo

    Reacties zijn gesloten.